MotoGP – Misano Emilia Romagna 2024

MotoGP ovaj vikend ima reprizu prošlog aktivnog vikenda prije dva tjedna. Različiti su organizatori ali ono što nam je bitnije je činjenica da se vozi na istoj stazi u Misanu. Ovaj put bi situacija trebala biti “čišća”, Bagnaia je dobio dodatna dva tjedna za oporavak nakon teškog pada odnosno sudara sa A. Marquezom a Martin je imao vremena preboljeti lošu odluku o odlasku u box na kišne gume nakon prvih kapi kiše. U svakom slučaju, obojici je to prilika za revanš M. Marquezu koji im se ušuljao u dvorište pobjednika noseći zlato na zadnje dvije utrke. Upravo to se i dogodilo na slobodnim treninzima u petak kad je najbrže vrijeme od 1.30.2 odvozio Bagnaia dok se Martin plasirao odmah iza njega no zabiljeđio i pad pri kraju treninga. Pole position je osvojio Bagnaia ispred Martina i Bastianinija a u drugom starnom redu su se posložili Binder, Acosta i Bezzecchi. Marquez je startao sedmi.

SPRINT:

Martin i Batianini izgurali su Bagnaiu na treće mjesto do prvog zavoja a Marquez je odmah došao do petog mjesta. Odličan rasplet za Martina koji je odmah počeo odlaziti ali se Bagnaia vratio na drugo mjesto i imao ga priliku uloviti. Marquez je također brzo stigao na leđa četvrtoplasiranom Bastianiniju.

Martin je bježao pola sekunde koje je Bagnaia počeo sramežljivo dostizati u trećem krugu. Bestia je kasnio 0,8 a Marquez još dodatnih 0,4 sekunde. Iza su ostali Acosta, Binder i Quartararo. Iako je krenuo stizati Martina, već krug kasnije zaostatak je oscilirao, ovisno o dijelovima staze no ipak, malo po malo Bagnaia je smanjivao gap. U šestom krugu mu je na kočenjima u trećem sektoru već bio na repu ali ga je jedna greška opet udaljila od napada. Međutim, očigledno je bio brži i napad se morao dogoditi. Bestiu i Marqueza već su sekunde dijewlile od vodećeg dvojca.

Pritisak je urodio plodom pa je Martin napravio grešku u osmom krugu što je Bagnaia iskoristio i preuzeo vodstvo. Brzo se Bagnaia krenuo udaljavati iako je Martin pokušavao držati ritam. U međuvremenu je Bestia na trećem mjestu također malo ubrzao i došao na 1,2 zaostatka. Isti se nešto i smanjio do krjaa ali ne dovoljno da bi uopće došao u priliku napasti drugo mjesto. U samoj završnici je Bagnaia povećao prednost na preko pola sekunde i time konačno pobijedio u Sprint utrci. Bestia je ostao treći, Marquez četvrti.

GP RACE: ned 13.00

Prethodni članakWSBK – Cremona 2024